STÖD ROTARY FOUNDATION MED EN GÅVA


Som Rotarian förväntas man stödja Rotary Foundation, vår egen hjälporganisation. 

Genom generösa bidrag från människor som du, har Rotarys arbete gjort skillnad i livet för miljontals människor runt om i världen. Din gåva till Rotary Foundation gör det möjligt att främja fred, förebygga sjukdomar, stärka den ekonomiska utvecklingen, och ge rent vatten och sanitet.


Rotaryfinansierade projekt övervakas på många olika nivåer. Det görs för att säkerställa att de medel som du ger till Rotary Foundation gör gott i världen. Rotarys egna revisorer utför granskningar för att säkerställa att pengarna används på rätt sätt.


 

HUR KAN MAN GE

 

Det finns flera sätt att stödja Rotary Foundation. Välj det som passar dig bäst? 


 • Engångsinsättning på rotary.org
 • Månadsgivare på rotary.org


Ge ett valfritt belopp och gärna regelbundet. Enklast är att gå in på rotary.org/MyRotary och välja DONATE. Sen är det bara att välja ändamål och fylla i alla uppgifter. Du väljer beloppet i svenska kronor och du ser hur mycket det blir i dollar. Betalningen genomförs med kreditkort. 

Här kan man även välja att bli Månadsgivare (recurrent giving). 


En mer detaljerad beskrivning på hur man gör detta finns här.


Swisha till  ditt distrikt eller din klubb

Kontakta ditt distrikt eller din klubb för att få aktuellt kontonummer.


 

 

E/MGA - Endowment/Major Gift Advisor

Uppdraget innebär att identifiera möjligheter till donationer av större eller mindre belopp till Rotary. E/MGA samarbetar även med distriktsledare för att identifiera möjligheter till donationer från företag, rotarianer eller andra privatpersoner. 

 

E/MGA för zon 17 samt distrikten 2360 och 2390 är Leila Risteli, D1385 Finland. 

Kontakta henne gärna: +358 40 5028751, WhatsApp eller 
webbsida: RotaryZone17.org/emgaRÅDGIVNING -  Endowment/Major Gift Advisor (E/MGA)

Överväger du en större donation kan du få råd och hjälp med detaljerna av E/MGA. Advisorns uppgift är att tjänstgöra som donatorernas ombudsman.


 

ATT SAMLA IN PENGAR

Det finns många sätt att samla in pengar i klubb och distrikt. Här vill vi samla idéer från klubbar och distrikt. 


 • Eget Swish-nummer, som används vid olika evenemang i distrikt/klubbar, förenklar inbetalningar från medlemmar. För att förenkla Swishbetalningen kan även en QR-kod tas fram som lätt kan läggas i
  epost, på Facebook och andra ställen. 
 • Vinlotteri är klassiskt i många klubbar. 
ERKÄNNANDEN FÖR SAMMANLAGDA GÅVOR

En önskan är att alla Rotarianer regelbundet skänker en gåva till Rotary Foundation och då blir 
Sustaining Member. Eller kanske något annat beroende på hur mycket man skänker till Rotary:


 • Sustaining Member, när du ger 100 $ eller mer per år till Årliga fonden.
 • Paul Harris Fellow, när du gett 1000 $ eller mer till Årliga fonden, PolioPlus eller ett godkänt Foundation Grant. För varje ytterligare 1.000 $ du betalat in får du en safir och efter fem safirer en rubin.  I Sverige är det vanligt att klubbar skänker en Paul Harris Fellow till en person som erkännande för att hen gjort en viktig insats för Rotary. Klubben använder då PHF-poäng man fått för inbetalningar till Årliga Fonden och PolioPlus. 
 • Paul Harris Society, blir du medlem i när du regelbundet ger 1.000 $ eller mer per år till Årliga fonden, Polioplus eller ett godkänt Global grant.
 • Benefactor, när du inkluderar Endowment Fund som förmånstagare i ditt testamente eller när du donerar 1.000 $ eller mer till fonden direkt.
 • Bequest Society, ge 10.000 $ eller mer via ditt testamente.
 • Major Donor, när dina sammanlagda donationer når 10.000 $. För äkta makar räknas de gemensamma donationerna. Du får ett kristallföremål och ett kavajmärke med en sten. Här finns fyra nivåer.
 • Arch Klumph Society, när dina sammanlagda donationer når 250.000 $.